– zilver-wijs: mediation senioren

Als bijzonder aandachtsveld in familie en privé sfeer doen de MGH-mediators mr. Virginie de Zanger, mr. Cor Schaap en mr. Ben Schoenmaker het project Zilver-wijs. Dit is gericht op de positie van senioren. Op de achtergrond spelen vaak allerlei juridische vragen, waar zij extra aandacht voor hebben.

‘Genieten van je oude dag’, wie wil dat niet?

Maar soms kunnen vragen en zorgen van verleden of toekomst dat wel erg verhinderen. MGH wil ouderen aan een gouden toekomst helpen en struikel-drempels weg halen door:

  • Problemen uit het verleden helpen uitspreken
  • Verstoorde relaties nieuw leven inblazen
  • Afspraken over vermogen en testamenten maken
  • Bedrijfsopvolging begeleiden
  • Ouders-kind problemen bespreekbaar maken
  • Antwoorden op zorgvragen zoeken
  • Enz.

Als één van deze struikel-drempels u bekend voorkomen, neem dan contact met ons op.

Dit geldt niet alleen voor de ouders zelf maar ook voor hun kinderen  Want als je zelf de 40 of 50 passeert ga je ook steeds meer merken dat je ouders ouder worden. En we weten, ouderdom komt met gebreken. Bij de ene wat meer dan bij de ander, maar toch. Dan rijst de vraag of zij hun zaken rond zorg en overlijden wel tijdig en goed geregeld hebben. Maar weet je eigenlijk wel hoe jouw ouders daarover denken? MGH biedt diverse opties voor mediation in het kader van de laatste levensfase.

In plaats van mediation (of regiemediation)  kunnen de 3 juristen van MGH u deskundige hulp en helder advies aanbieden in begrijpelijke taal bij juridische vragen over erven, estateplanning, de afwikkeling van nalatenschappen, executeur, bedrijfsopvolging binnen de familie etc. Zie ook: goed geregeld.

Met Zilver-wijs willen wij graag  onze bijdrage leveren aan een gouden toekomst voor ouderen!

Van een aantal onderwerpen hebben we korte informatie-papers beschikbaar: