Jacqueline Klopper

Mediation_IMG_6917_119 Drs. J. Klopper ( Jacqueline)

Hoe mooi zou het zijn als we allemaal op een vreedzame manier met elkaar zouden om kunnen gaan? Als kinderen leren dat heftige emoties oké zijn en dan toch nog samen een oplossing vinden. Dat het medewerker en leidinggevende lukt om elkaar te vinden, ondanks de verschillen in hun manier van kijken en beleving. Dat buren de brug naar elkaar slaan bij ervaren overlast. Helaas lukt dat niet altijd. Zeker als je geirriteerd bent of als je erg van mening verschilt. Dan hoor je elkaar niet meer zoals je elkaar in ‘normale’ omstandigheden hoort, en is de ander in jouw beleving meer een vijand dan iemand waarmee je afspraken kan maken.

En toch is het nodig om elkaar weer te gaan zien als een gewone collega of een buurman die ook probeert het beste van zijn leven te maken, zoals wij allemaal. En is het nodig om een constructief gesprek te voeren. Daar kan mijn onafhankelijke gespreksbegeleiding bij helpen. Mijn focus ligt in eerste instantie bij elk gesprek op de communicatie en de relatie en bij hetgeen er ‘werkelijk’, vaak op gevoelsniveau, speelt. Zodra er herstel is van de communicatie en de relatie,  is de oplossing  veelal makkelijker te vinden is.

Werkervaring en opleiding

Ik werk sinds 2004 als mediator / gespreksbegeleider en richt me op het begeleiden van gesprekken bij arbeidsgeschillen in onderwijssituaties, familiekwesties en burenconflicten. Na mijn studie communicatiewetenschap heb ik diverse opleidingen gevolgd op het terrein van psychologie en (geweldloze) communicatie, systeemdenken, NLP en Innerlijk Leiderschap.

Tel. +31 6 2395 3862