Cor Schaap

Mediation_IMG_6888_90Mr. drs. J.C. Schaap (Cor)

Betrokken buitenstaande

Natuurlijk hoop ik door mijn  werkzaamheden een conflict te doorbreken, mensen weer een positief gevoel te geven, een goede klik met elkaar te laten vinden, te inspireren tot goede zaken etc.

Als praktisch ingesteld mens, houd ik echter in eerste instantie van bereikbare doelen. Zo wil ik met mijn  werkzaamheden als begeleider in  de eerste plaats ‘onnodig leed’ voorkomen. Soms liggen zaken erg pijnlijk en vervelend. Dan ben ik al tevreden als men elkaar geen extra leed toevoegt. Dat betekent dat ik niet alles kan oplossen, maar wel meezoek om nieuwe openingen te vinden.

Daarbij werk ik actief en betrokken mee met ideeën en suggesties, maar ook principieel bescheiden: het is maar een voorstel.’ Alles mag anders als het maar beter wordt’. In die zin ben ik een betrokken buitenstaander. Maar wel één die er met passie tegen aan gaat en kennis en ervaring zo goed mogelijk inzet.

Achtergrond

Mijn achtergrond: vertrouwenspersoon, mediator, jurist, theoloog. Mijn werkervaring van meer dan veertig jaar: verschillende soorten onderwijs, kerk (in Nederland en elders) en bedrijfsleven (projectontwikkeling en financieel advieswerk).

Tel. +31 6 5234 6025 / +31 20 4539 670