Coaching en training

Mediation_IMG_6868_70

Conflictcoaching

Soms bevindt u zich in een conflictsituatie, maar is de ander (nog) niet klaar voor mediation of staat er niet voor open. Als u toch iets wil doen aan deze gespannen situatie, kan conflictcoaching uitkomst bieden.

U leert daarbij het effect van uw eigen gedrag beter in te schatten en u in te leven in de ander. Hierdoor vergroot u uw inzicht in uw eigen conflictvaardigheden en ontwikkelt u een andere, meer effectieve manier, om met uw spanning of een vervelende situatie om te gaan.

Deze vorm van begeleiding kan bijvoorbeeld toegepast worden als u en uw partner problemen hebben over het uitvoeren van de omgangsregeling of het ouderschapsplan en een van u wil niet (opnieuw) van mediation gebruik maken. Coaching helpt om de situatie in positieve zin te beïnvloeden.

Ook op de werkvloer kan deze vorm van coaching goed werken. Als leidinggevende kunt u te maken hebben met medewerkers die regelmatig met u of anderen problemen hebben of waarbij de samenwerking stroef loopt. Ondanks uw feedback verandert er niet voldoende naar uw zin. Dan kan een coachingsgesprek nuttig zijn. Met meer werkplezier, rust en tijdswinst voor uw medewerker, voor u als leidinggevende en collega’s tot gevolg.

Training conflictvaardigheden

Het kan zijn dat u als (groep van) leidinggevende(n) regelmatig te maken heeft met conflicten. U vermoedt dat het mogelijk is om hier beter mee om te gaan dan u nu doet. Dan kan een training in conflictvaardigheden behulpzaam zijn. In deze training leert u o.a. om gesprekken tussen partijen te structureren en naar een oplossing te begeleiden. Ook krijgt u conflictvaardigheden aangereikt afkomstig uit mediation.

Voor contact klik hier